November végén jön az új Ford Ranger

2021.11.02. 09:10

Annyi már a most nyilvánosságra hozott előzetesből is látszik, hogy az autó orrát mintegy zárójelbe tevő LED-kereteket szánják a Ranger egyik erős ismertetőjegyének.

Ezúttal a Ford ausztrál részlege mutatott egy rövid videót az új Ranger tervezéséről, amelyben Max Tran, a típus vezető formatervezője beszél az autóról. A tervező fegyelmezetten, konkrétumok nélkül szaporítja a szót, és nagyrészt olyan munkafázisokat mutatnak, ahol az összkép nem igazán látszik, de felbukkan egy pillanatra egy kép, ahol ugyan ellenfényben, de látszik az autó orra.

Ez önmagában egyértelműen jelzi, hogy a Ranger tervezésénél erősen eltértek az eddigi stílustól: a Bronco és a Maverick típusokat idéző szögletes forma látszik kirajzolódni a képen. Úgy néz ki, a Ford a formaterv szintjén is igyekszik jobban elválasztani Rangert konkurenciától, mint eddig.

rangertsr

Az új típus műszaki tartalmáról szintén a Bronco alapján születtek eddig találgatások. Úgy hallani, a megszokott 2,3 literes négyhengeres turbós benzines és a kétliteres Ecoblue dízelmotor-család mellett egy 2,7 literes V6-os turbómotor, illetve egy konnektoros hibrid hajtás is feltűnhet a választékban. Maga az alvázas műszaki alap is a Bronco T6 jelzésű műszaki alapjához áll majd közel.

Ami már egészen biztos az új Rangerrel kapcsolatban, az a bemutató dátuma: november 24-én szerdán tartják a nemzetközi premiert, így legkésőbb akkor minden lényeges részletre fény derül a típussal kapcsolatban.