Virtuális tanulmányautót mutatott be az Alpine

2021.11.03. 10:39

Egy igazán érdekes kísérlet egyik főszereplője lesz az Alpine GTA Concept, ahol az érdekes autók a virtuális térben élhetnek tovább.

Eddig is számtalan terv született a virtuális térben, amelyek soha nem valósultak meg, egy új módszer révén azonban az ilyen virtuális tervek is egyedivé, és eladhatóvá válhatnak. Ezt a lehetőséget próbálja meglovagolni az Alpine, amely a nevére vette a független tervező, Arseny Kostromin A110 átiratait, és ezeket egyedi digitális tárgyként értékesíti majd.

Az NFT elnevezésű technológia hasonló blokklánc alapú megoldás, mint ami a kriptovaluták értékét adja, a csak virtuálisan létező járműveket pedig a Revv Racing nevű, még a fejlesztés végső stádiumában járó új autóverseny-játékprogramban használhatják majdani tulajdonosaik. Összesen öt ilyen autót árvereznek el öt különféle festéssel, és az, aki a legtöbbet kínálja értük, az autók egyedüli felhasználója lesz.

Azt egyelőre nehéz megítélni, hogy mennyit érhet egy-egy ilyen virtuális tárgy. Olyanról viszont tudunk, hogy egy sci-fi játékban 25 ezer dollárért adtak el űrhajókat, tehát az nem tűnik akadálynak, hogy a megszerezhető tárgy egy marék bit csupán, ha az valahogy személyhez köthető.