Felvillantották a Kia elektromos csúcsmodelljét

2021.11.11. 16:41

A mai napot jelölte meg az EV9 első előzetese, ám kiderült, hogy most csak egy újabb, alaposabb előzetest közöltek, és azt, hogy Los Angelesben, egy szűk hét múlva tartanak egy élő premiert is.

Ami a képeken látszik, az persze már a korábbi sziluett után sem meglepő: egy jó nagy terepjáró-formájú jármű, amelyet sok apró LED-lámpából összeálló fényszórókkal igyekeztek jellegzetessé tenni. A forma egyébként elég látványos részleteket is tartalmaz, amilyenek a vaskos sárvédő-szélesítések, az alacsony ablaksor vagy a vastag tető.

A belső térből egyelőre a műszerfal a legmarkánsabb részlet, amelyet megmutattak: ezen vezetésre lényegében alkalmatlan, kicsi, szögletes kormány látszik, egy jó széles képernyővel, ami azt sugallja, hogy az EV9, legalábbis ez a változat, amely jó eséllyel még csak tanulmány lesz, elég jó önvezető rendszert ígér majd ahhoz, hogy a vicces kis dizájner-kormányra csak a legritkább esetben legyen szükség.

Az EV9-et ennél részletesebben november 17-én, azaz jövő szerdán mutatják be, akkor nyilván meghallgathatjuk a vele kapcsolatos ígéreteket is. Az azért már most is borítékolható, hogy az óriásbatár majdani szériaváltozatát, ha lesz neki olyan, elsősorban Észak-Amerikának szánják, ahol benzines autóból is ekkorát használ az átlagember.