Visszatér Európába a General Motors

2021.11.17. 06:04

Bő négy évvel az Opel eladása után az amerikai autógyártó újra európai részleget alapít, bár ezúttal mobilitási szolgáltatásról beszélnek. A cél egy nyereséges üzlet létrehozása lenne, amelyet a korai nyilatkozatok alapján a GM elektromos modelljeire építenének.

Egyelőre a legelső lépéseknél járnak az európai részleg létrehozásával. Zürichben lesz a központ – ez nem akkora meglepetés, tekintve, hogy a Chevrolet bázisát itt soha nem szüntették meg teljesen – innen szervezik majd a visszatérést. A projekt élére Mahmoud Samara kerül, aki eddig a Cadillac észak-amerikai vezetője volt.

Az új cég terveiről egyelőre csak annyit árultak el, hogy nem a hagyományos autóértékesítésben gondolkodnak, de a konkrétabb terveket állítólag csak a következő hónapokban kezdik konkrétan összeállítani. Ahogy Samara fogalmazott, a végső cél az, hogy a GM legjobb termékei és szolgáltatásai Európában is elérhetők legyenek.

Ha találgatni kell, arra tippelnénk, hogy olyan elektromos hajtású prémium-termékekkel próbálnak újra megkapaszkodni Európában, mint a Cadillac Lyriq vagy a GMC Hummer. Az sem lenne meglepő, ha ezeket is leginkább interneten próbálnák forgalmazni, minimális kereskedői- és szervizháttérrel.

Az új cég emellett nem csak autókkal foglalkozik majd, de rájuk bízzák a régióban a szoftverekkel, kommunikációs megoldásokkal, szállítással és szállítmányozással, illetve katonai szerződésekkel kapcsolatos teendőket is.