Mégse lesz Ford-Rivian szövetség

2021.11.20. 17:55

Eddig úgy tűnt, hogy a Ford a Rivian segítségével szeretne meghatározó szerepet vállalni az elektromos autók piacán. Most ez változni látszik, ugyanis a két gyártó mégsem szövetkezik.

6
Fotó: Rivian / Rivian

Még 2019-ben jelentették be, hogy a Ford és a Rivian stratégiai partnerek lesznek. Gyakorlatban arról volt szó, hogy a Ford egy rakás pénzt fizet azért, hogy egyrészt részesüljön a Rivian esetleges hasznából, másrészt pedig használhassa a Rivian fejlesztéseit. Ezzel a Ford valós előnyre tehetett volna szert, ugyanis így nem kellett volna a fejlesztést a nulláról kezdeniük. Persze a Rivian számára is előnyösnek tűnt a kezdeményezés, hiszen nekik pénzügyi és gyártástechnológiai oldalról tudott volna nagy segítséget nyújtani a Ford.

1
Fotó: Rivian / Rivian

Mindezek ellenére úgy tűnik, hogy az együttműködés mégse fog összejönni. A döntést mindkét gyártó indokoltnak és a lehető legjobb lépésnek tartja.

3
Fotó: Rivian / Rivian

Kicsit ironikus, de a két éve még feltörekvő Rivian mára értékesebb márkává vált a Fordnál. Valószínűleg ez lehet az egyik ok, a másik pedig, hogy időközben a Ford is elindult a saját útján és belekezdett teljesen házon belüli fejlesztésekbe is.