Porsche Taycan mint vászon

2021.11.20. 15:58

A Porschénál régi hagyománya van a művészileg egyedivé alakított autóknak. Ott van például Janis Joplin 356-osa, vagy épp Richard Philip 911-ese. Most a korszellemnek megfelelően két Taycant kaptak meg fiatal művészek, hogy egy Art Battle nevű verseny keretein belül egyedivé tegyék.

Az Art Battle kanadai fordulójában Rei Misiri és Megan Claire Keho feszültek egymásnak, hogy a rendelkezésre álló idő alatt egy-egy Taycan 4S-t használjanak vászon helyett. A kalligráfiában jártas Misiri egy fekete Taycant kapott, a főleg nagy festményekben utazó Claire pedig egy fehér darabon kezdhetett alkotni.

A művészek az autók elkészítésére mindössze két órát kaptak. A szűk határidőt pedig tovább nehezítette, hogy a munka nézők előtt zajlott. A fehér Taycan lendületes vonalakkal lett színes és vidám, a fekete pedig aprólékosabb és komorabb stílust képvisel.

A szavazatok alapján a nézőknek a fekete Porsche tetszett jobban, így a következő fordulóba Rei Misiri jutott tovább.

Az autókat a Porsche eleinte marketing-célokra fogja használni, majd később értékesíti őket. Sajnos, mint kiderült, ezek a művészi festések nem az örökkévalóságnak szólnak: az autókon fólia volt, így, ha az lekerül, az alkotások is megsemmisülnek.