Kis városi villanyautó hatmillió alatt

2021.11.21. 07:48

Olcsó elektromos autót villantottak Mexikóban: a JAC E10X mindössze körülbelül 20 ezer dollárnak megfelelő pesóba kerül. A kicsit esetlen, de alapvetően azért teljesen vállalható kinézetű elektromos mini az ottani anyagi lehetőségekhez képest még mindig nem számít olyan olcsónak, de Európában és az Egyesült Államokban egyértelműen a legolcsóbb autók közé érkezne, és az az érzésünk, hogy lenne is rá kereslet.

Tulajdonképpen mindent tud, amit egy városi kisautónak tudnia kell, sőt annál még talán egy kicsit többet is: a gyártó 224 mérföldes, azaz körülbelül 360 kilométeres hatótávot ígér, ami akár egy egész hétre elég lehet, ha valaki csak városban használná.

Egyébként a JAC nem egy új gyártó, és ahogy sejthető, az elsődleges otthona Kína. A kicsit kiás, kicsit volkswagenes vonalakkal rendelkező E10X kínai megfelelője az iEV6E, ami viszont leginkább egy elrontott régi Leafre hasonlít. A minőségről nincsenek információink, ugyanakkor manapság a kínai autók is képesek meglepően emészthetőek lenni. A minősíthetetlen, de rendkívül vicces Matiz utánlövést, a Flybo Total Electricet azért már a Távol-Keleten is sikerült fényévekkel meghaladni.