A héten érkezik az új Kia Niro

2021.11.22. 09:14

A csak hibridként és villanyautóként bemutatott Niróval jó lóra tett a Kia: a 2016-ban bemutatott modell évről évre egyre sikeresebb lett. Ennek ellenére úgy néz ki, már el is készült az utód, amelyet a héten mutatnak be Szöulban.

Egyelőre néhány sötét, sejtelmes fotót mutattak az újdonságról, amely állítólag már a gyártásra érett, végleges típus. Ezeken azért látszik néhány jellegzetesség, amilyen a vastag motorháztető, vagy a pipára emlékeztető első LED-csíkok. A belső térből annyi biztosan látható, hogy az aktuális divatnak megfelelően itt sem használnak már mutatós műszereket, helyettük egyetlen üveg alá költöztetett LCD panelek szolgáltatják az információt a sofőr számára.

A műszaki megoldásokat egyelőre nem részletezték, de valószínű, hogy a Niro alapvető felépítése nem változik, azaz egyelőre marad a benzinmotoros platform, amelyet aztán a különféle hajtásváltozatokhoz igazítanak. Úgy tűnik, az olcsóbb modellek esetében egyelőre ez a megoldás a biztonságosabb: a hibrid változatok garantálják, hogy a Niro ott is kelendő termék lehet, ahol a villanyautók terjedése lassú, vagy még egyáltalán nem indult meg.