Még nagyobb lett az új elnöki Genesis

2021.11.30. 11:28

A Hyundai luxusmárkája, a Genesis épp csak keresi a fogást az európai piacon, de másutt már 2015 óta kínálták a G90 jelzésű luxusmodellt, amelyet most egy teljesen új autóval váltanak le.

Eddig a piac konzervatívabb modelljei közé tartozott a G90 – bár a 2018-as frissítés ilyen szempontból is sokat segített – a második generációnál azonban láthatóan több mozgásteret kaptak a tervezők. Így akad néhány érdekes részleg, amilyen az autó orrán fényszóróként működő két LED-csík, vagy az ereszkedő övvonaltól hátul elváló alsó ablakvonal.

A részletek közül néhány persze ismerős lehet máshonnan. A hátsó rész például elég egyértelműen Audi és Lexus stílusjegyeket hordoz, az oldalablak-formában pedig felbukkant a BMW régi kézjegye, a Hoffmeister-knick. Ezzel együtt a G90 nem tűnik másolatnak, a hasonlóságok megmaradnak a divatkövetés szintjén.

Műszaki adat egyelőre nem sok van: annyit lehet tudni, hogy két változat lesz, a hosszú 19 centivel lesz nagyobb tengelytávú, mint a rövid. Emellett valószínű, hogy ennél a modellnél már eltűnik a V8-as motor, a helyét egy turbófeltöltéses V6-os veheti át.

A típus várhatóan jövőre mutatkozik be az exportpiacokon, így további részletek is akkor várhatók.