Ebből a Teslából heten szálltak ki élve

2021.12.01. 16:45

Alig egy hete volt hálaadás az Egyesült Államokban, ennek a Teslának az utasai viszont jövőre már jó eséllyel kettős ünnepet tartanak, egyúttal második születésnapjuk is ezen a jeles alkalmon lesz. A Model S ugyanis a szalagkorlátot átszakítva mintegy kilencméteres mélységbe zuhant.

Screenshot 2021-12-01 at 10-47-43 Tesla Model S Lands In Yard Af

A 37 éves sofőr unokaöccseit és unokahúgait vitte el egy körre a Utah állambeli South Jordanben, tehát összesen hat gyerek utazott vele. A legkisebb mindössze négy-, míg a legidősebb tizenhat éves. Talán nem figyelt oda eléggé, talán a Tesla képességeit próbálta demonstrálni a gyerekeknek, mindenesetre csúnyán eldobta az autót, amely egy házaspár hátsó kertjében landolt – ők három nagy puffanásra lettek figyelmesek.

Súlyosbította a helyzetet, hogy sem a sofőr, sem utasai nem kötötték be a biztonsági övet, gyerekülés használatáról pedig szó sem volt. A Tesla vezetőjét letartóztatták, és több szabálysértésért, illetve bűncselekményért kell majd felelnie. Szerepel a vádak között a biztonsági övek és gyermekbiztonsági rendszerek használatának elmulasztása, gondatlan veszélyeztetés, de felmerült az ittas vagy bódult állapotban történt járművezetés is.

Szerencsére súlyos sérüléseket senki nem szenvedett, úgy tudni, mindenki megúszta karcolásokkal. A Tesla mindenesetre elég jól vizsgázott, és úgy tűnik, Elon Musk sem a levegőbe beszélt, amikor azt taglalta, a márka sajátos légzsáktechnológiája akár a biztonsági övek használatának elmulasztása esetén is életet menthet. Attól persze még nem követendő a felelőtlen sofőr példája.