Hivatalos képeken a BMW elektromos bálnája

2021.12.01. 09:27

Pár napja még csak kémfotókon láthattuk a BMW i7-et, most viszont egy adag gyári képet is kiadtak az elektromos bálnáról a bajorok. Persze túl korán ne örüljünk, ezeken is még vaskos álcázás mögött rejtőzik a Mercedes-Benz EQS leendő kihívója.

A fotók havas környezetben készültek, méghozzá a BMW téli tesztközpontjának közelében. A svédországi Arjeplogban jelenleg a futómű finomhangolását végzik a szakemberek, de azt természetesen nem részletezik, hogy egészen pontosan milyen munka zajlik, és mire számíthatunk a 7-es BMW villanyhajtású inkarnációjától.

A hajtásláncról és a pontos adatokról is leginkább csak találgatni lehet egyelőre. Az iX-ben már megkóstolt xDrive50 konfigurációt jó eséllyel viszontláthatjuk ebben a modellben is, az 523 lóerő és az azonnal rendelkezésre álló 765 newtonméteres nyomaték nyilván ezt a kasznit is kellő dinamizmussal tudná arrébb állítani. Aztán könnyen lehet, hogy készül majd egy ennél visszafogottabb verzió és egy igazi csúcsmodell is.

Ahogy a BMW már korábban megerősítette, az új 7-esből benzines, dízel, hibrid és elektromos is lesz. Utóbbi viseli az i7 nevet, ennek premierjét néhány hónapon belül várhatjuk, a piaci bevezetést 2022 év végére tervezik.