Máris visszahívták a Maserati új sportautóját

2021.12.03. 06:22

A Maserati alig egy éve mutatta be az MC20 nevű középmotoros sportautót, idén májusban pedig már volt is hozzá szerencséje Petrány kollégának (a bemutató cikkét itt találod). Tudni kell, hogy a kínálat tetejére szánt sport-Maserati teljesen új autó, teljesen új, házon belül fejlesztett motorral. Ez azért nagy szó, mert a márka 2001 óta kizárólag a Ferrarival közös motorokat használt, ennek az együttműködésnek a végét jelenti a 20 év után végre saját V6-os.

Kép: Petrány Máté
Kép: Petrány Máté

Csakhogy az alapoktól indulva nehéz rögtön hibátlan erőforrást építeni, bár amint kiderült, a visszahívásban egy korábban használt alkatrész a ludas: az üzemanyag-rendszer hibás szenzorházánál elfolyhat a benzin, ami jobb esetben teljesítmény-csökkenéssel vagy lefulladással jár, rosszabb esetben viszont tüzet is okozhat.

Kép: Petrány Máté
Kép: Petrány Máté

A Maserati már meg is kezdte az önkéntes visszahívást (a javítás természetesen ingyenes), az értesítők elvileg még idén megérkeznek a tulajdonosokhoz. Nem csak az MC20-at, de a 2021-es Quattroportét, Ghiblit és a 2021-2022-es Levantét is visszahívják, valószínűleg a hibás alkatrész közös. Jó hír, hogy a Maserati csak kis példányszámban gyárt, így az akció legfeljebb 409 autóra vonatkozik, közülük négy darab MC20-ra.