A hibrid Mazda2 valójában egy Toyota Yaris

2021.12.06. 13:27

Nehéz lesz első pillantásra megmondani róla, hogy nem egy Toyota Yaris, hanem egy Mazda2 Hybrid ez a kisautó, mert az emblémákon kívül tényleg mindent elemében maradt az alapjául szolgáló autó, amivel a Mazda bemutathatta első hibrid modelljét. 2022 tavaszától kerül majd forgalomba, és néhány piacon a jelenleg is futó benzinmotoros 2-essel párhuzamosan árulják majd.

Méretei változatlanok, a TNGA-B platformra épülő autó kicsit több mint 3,9 méter hosszú és bő 2,5 méteres a tengelytávja, csomagtartója 286 literes. A töréstesztje mindhárom felszereltségi szinten - Pure, Agile, és Select - megkapta az Euro NCAP ötcsillagos minősítését.

Nem csak a LED-es fényszórókat és a mobiltelefon tükrözésre alkalmas fedélzeti rendszert örökölte meg a Mazda2-es a Yaristól, hanem az öntöltő hibrid hajtásláncot is, mely minden esetben elektromos módban indul, és menet közben a rendszer variálja a hajtást a villanymotor és az 1,5 literes, 3 hengeres benzines között. Rendszerteljesítménye 116 lóerő, amivel kicsit kevesebb mint 10 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége pedig 175 km/óra.

Nem ez volna az első alkalom, hogy a Toyota hibrid modelljei beszivárognak más gyártókhoz, a Suzuki Across és Swace is épp ilyen.