A Kia Carensből is hobbiterepjáró lesz

2021.12.07. 12:31

Amikor a Kia tavaly bemutatta az új Carnivalt, amely családi egyterűből böszme nagy hobbiterepjáró lett. A marketingrizsa szerint amúgy egy új kategória első képviselője, hiszen nem SUV-nak, hanem GUV-nak, azaz Grand Utility Vehicle-nek nevezik. Most néhány teaserfotó erejéig megvillantották a Carenst is, amely az ígéretek szerint megint csak kategóriateremtő lesz.

De ha félre is tesszük ezeket a hangzatos kijelentéseket, az tisztán látszik, hogy a negyedik generáció már nem egyterű, hanem hobbiterepjárós fazonú modell lesz, és nyomokban sem hasonlít elődjére. A viszonylag egyenes tetővonallal vállalható fejteret feltételez a hátul ülők számára is. A kerékíveket körbeműanyagozták, a hasmagasság látszólag kicsit megemelkedett, az összkép bizonyos szögekből kissé talán a Soult idézi.

A belsőről is mutattak egy képet a dél-koreaiak, amelyen egy elég szokatlan műszerfalmegoldás látszik, jókora középső infotainment-kijelzővel, az utas előtt pedig érdekes mintázattal. A klíma vezérlése viszont úgy tűnik, nem az érintőképernyőn keresztül történik, mintha a középső szellőző légrostélyai alatt látnánk a kezelőszerveit. Az automata váltó karja előtt a vezeték nélküli töltésnek kialakított mező kaphat helyet.

A három üléssorral felvértezett friss Kia Carens bemutatóját Indiában tartják december közepén.