Giga oldalsó légbeömlőkkel jön az új Yaris raliautó

2021.12.09. 06:19

Ugyan a jövő évi rali-világbajnoki autójuk ünnepélyes bemutatója még odébb van, megejtett egy bemutatóvezetést az új GR Yaris Rally1-nek a Toyota. Sokat még nem tudni az új szabályok alapján épített új csúcsgépről, de szokatlanul nagy oldalsó légbeömlőt pakoltak rá.

yariswrc1

A ralisport az idei évvel lezárta a WRC-k hosszú korszakát, a jövő szezontól Rally1 néven futnak majd a gyártók csúcs raliautói. Ugyan a tesztekről már van fent pár videó a neten, a címvédő Toyota Rally1-es GR Yaris-a mégis meglepte a ralisportra érzékeny közönséget, amikor egy rövid bemutató autózáson ekkora légbeömlőket villantott:

A Finnországban fejlesztett, még mindig álcamatricában mutatkozó hibrid versenyautó rövid bemutatójának apropója nem a még mindig készülő autó állapota volt, hanem a jövő évi pilótafelállás bejelentése. Nagy meglepetés nincs: az idei bajnok Ogier jövőre új navigátorával indul néhány futamon a Yarissal, még a világbajnoki címért Evans-szel és Rovanperával mennek majd a szezonban. Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.