2021.12.10. 15:06

Ha valaki olyan szerencsés helyzetben van, hogy a luxusjachtja és a különböző földrészek elit negyedeiben elhelyezkedő ingatlanjai mellé még Bugatti Chiront is vásárolhat, akkor érthető módon szeretne valami igazán egyedit, amiből nincs több a világon. A Bugatti úri szabósága, a Sur Mesure éppen ilyen autókat készít mostantól, az első példány egy legendát idéző Chiron Pur Sport lett.

Ezt az autót Louis Chiron győzelme ihlette, aki az 1931-es Francia Nagydíjon, Achille Varzival közösen állhatott a dobogó tetejére miután a 32-es rajtszámú Bugatti Type 51 átszáguldott a célvonalon. A halványkék Pur Sport Grand Prix oldalára kézzel festették fel a 32-es rajtszámot, valamit ez díszíti vörös cérnával a sportülések fejtámláját is.

Fényezését a ‘20-as és ‘30-as évek árnyalatai után keverték ki, amit egy összeolvadó EB mintával emeltek ki, Ettore Bugatti monogramja visszaköszön az alcantara ajtókárpitok varrásában is. Mindhez új technikákat és eljárásokat kellett kidolgoznia a Bugatti Sur Mesure mérnökeinek, hogy a kézi kivitelezés maradéktalanul tökéletes legyen.

Stílusos visszaemlékezés lett a Chiron Pur Sport Grand Prix, melynek hajtása változatlan maradt, tehát a 8,0 literes, négy turbóval megfújt W16-os motor 1500 lóerős és 1600 Nm nyomatéka van. A sima Chironhoz képest ott a látványos hátsó szárny, de ennél többet is jelent a Pur Sport, hiszen ez a vezetésre hegyezett Bugatti. A maximális fordualtszámot 6900-ra emelték, rövidebbre vették a váltót és éppen a fix hátsó szárny és a 3D nyomtatott titán kipufogórendszer miatt 50 kg-mal könnyebb is.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!