A Škodától érkezik a Volkswagen új vezére

2021.12.11. 11:44

Thomas Schäfer lesz a Volkswagen márka vezetője áprilistól. A Škodától érkező szakember Ralf Brandstätter helyét veszi át a VW élén, méghozzá egy nagyobb vezetőségi átalakítás részeként. Brandstätter a Volkswagen-csoport igazgatótanácsának tagjaként folytatja a munkát, augusztustól pedig a márka kínai tevékenységét felügyeli.

thomas-schafer-skoda-fabia

Schäfer egyébként nem is olyan régen, mindössze tavaly augusztusban foglalta el a Škoda elnöki székét. Korábban egyébként a Volkswagen-konszern dél-afrikai működéséért felelt. Nem mondható tehát rutintalan vezetőnek, nyilván ezen a szinten már nem is nevezték volna ki, ha így lenne. Azt egyelőre nem tudni, a Škodánál ki tölti be a jövőben a leköszönő Schäfer pozícióját.

A vállalatcsoportnál egyébként több változás végbement, vagy éppen a közeljövőben történik meg vezetői szinten. Herbert Diess például – miközben marad a VW-csoport első embere – a Cariad szoftverrészleg irányítását is átveszi Markus Duesmanntól. Hauke Stars az IT-részleg vezetője lesz, míg az Audi értékesítési vezetője, Hildegard Wortmann a VW-csoport igazgatótanácsában kap helyet.