Januárra várható a BMW iX sportváltozata

2021.12.15. 06:04

A Las Vegas-i CES alapvetően elektronikai szakkiállítás, de egy ideje már az autógyártók is elhozzák ide egyes újdonságaikat, ilyen vagy olyan ürüggyel. A BMW jövőre állítólag egy elektromos sport-SUV-ot is kiállít, de visznek színváltós fényezést, és új műszerfal-technológiát is.

A nagy durranásnak a BMW iX sportváltozata, az M60 ígérkezik. Ez állítólag 600 lóerős kétmotoros hajtáslánccal mutatkozik be, bár nem a teljesítménynövekedés ígérkezik a legfontosabb újdonságának – elvégre a mezei xDrive50 is több mint ötszáz lóerős – hanem a sportosabb stílus és hangolás.

Egy kicsit kevésbé kiszámítható, de annál érdekesebb újdonság a változtatható színű fényezés. Az állítás az, hogy gombnyomásra lehet majd változtatni az autó színét, ami még manapság is nagy csoda lenne, ugyanakkor újabb érdekes kérdéseket vet fel, hiszen eddig a szín az autók hatósági azonosításában is fontos szerepet játszott.

Ennél is rejtélyesebb, hogy a BMW szintén a CES-re valamiféle autós moziélményt ígér. Hogy ez mit takar – a meglevő kijelzők új felhasználását, vagy egy teljesen új képernyő-megoldást – azt egyelőre nem tudni, de ez is elég izgalmasan hangzik.

Ennél többet valószínűleg csak a CES-en tudhatunk meg a fenti újdonságokról. A rendezvény sajtónapjait 2022 január 3-án és 4-én tartják.