Terepjáró is épül az új Ford Rangerre

2021.12.16. 11:01

Az álcázás ellenére eléggé jól látszik, hogy a Rangert követi a terpjáró-változat átdolgozása is. Az Everest és Endeavour néven is ismert modell következő változatát már tesztelik, az érkezése jövőre várható.

A Ford egy ideje már készít alvázas terepjárót a Ranger alapjaira, és bár erről Európában kevesen tudnak, olyan piacokon, mint Ausztrália, Thaiföld, a Fülöp-szigetek és India, a típus viszonylag népszerű is. Nem csoda, hogy már készül az új változat, természetesen az új Ranger stílusában.

A képeken egyelőre annyi látszik, hogy a karosszérián minimális változtatásokat hajtottak végre, azonban itt is megjelenik az új orr-rész a C alakú LED-csíkokkal, ahogy a Rangeren is. Műszaki szempontból valószínűleg szintén szorosan követik a platós változatot, ami azt jelenti, hogy valószínűleg itt is felbukkan a 3 literes V6-os dízel, amely a korábbi 3,2 literes öthengerest váltja.

Az új Everest/Endeavour várhatóan 2022 első negyedében érkezik, és az elődjéhez hasonlóan valószínűleg ezt is a Ranger gyártósorain készítik majd világszerte. Az európai megjelenése ennek sem valószínű, bár az előző generáció a francia hadseregben Arquus Trapper VT4 néven néhány száz példányban felbukkant 2017-től, azaz nem lehetetlen, hogy az újabb Everestből is a hadi változatot hozzák majd Európába.