Személyautót mutatott be az Arrival

2021.12.18. 07:23

A skandináv bútortervezést idézően egyszerű formaterv jellemzi az Arrival új elektromos autóját, amelyet bérautó-szolgáltatók számára fejlesztettek ki.

A Car – azaz autó – nevű jármű nagyjából VW Golf méretű ötajtós, kisautókat idéző módon a sarkokban elhelyezett kerekekkel, egyszerű, elöl ferdén lecsapott dobozformával, és spártai utastérrel. Ez utóbbiban az a feltűnő, hogy a hátsó üléssör mögött lényegében véget is ér az autó, csomagtér nem igazán marad, de ez is a koncepció része. A Car ugyanis nem arra készült, hogy magánszemélyeknek adják el.

A villanyfurgon-gyártó olyan bérautó-szolgáltatóknak szánja, mint a Uber, ahol az átlagos futásteljesítmény többszörösét – átlagban 45-50 ezer kilométert – tesznek az autókba. Így az alacsony fenntartási költség, a megbízhatóság és a kényelem fontosabb lehet, mint a vételár, ami az elektromos hajtás, illetve az Arrival által furgonokhoz kifejlesztett gyártástechnológia miatt sem lehetne igazán barátságos.

Egyéb részleteket egyelőre nem árultak el az autóról, bár annyi azért látszik a fotókon, hogy a belső térben is az egyszerű formáké a főszerep: korány és pedálok ugyan vannak, de műszerfal egyáltalán nincs, csak egy szem középső érintőképernyő.

Az autó műszaki adatait egyelőre nem közölték, ahogy azt sem, hogy tervezik-e gyártani, és ha igen, mikortól. Annyit mondtak, hogy jövőre kezdődik a Car tesztelése.