Új képeken a Lexus elektromos crossovere

2021.12.19. 07:14

A Lexus új képeken mutatta meg, hogy milyen lesz a 2022-es újdonságuk, az elektromos RZ 450e. A lendületes vonalú LF-Z koncepció óta sokat szelídült a forma, de az összetéveszthetetlen Lexus-stílus megmaradt. Az újdonság formavilága természetesen csak a koncepcióhoz mérten visszafogott, abszolútértékben nagyon feltűnő jelenség az RZ 450e.

A dizájn jól illeszkedik a ma népszerű trendekbe: az új Lexusnak is hatalmas díszrácsot, szigorú lámpákat és mélyre húzott tetővonalat rajzoltak, a határozott élekkel és gigantikus kerékjáratokkal a forma egyszerre hat sportosnak és masszívnak.

Az RZ 450e az e-TNGA padlólemezre épül, amivel a Toyota bZ4X-szel és a Subaru Solterrával osztozik, így a műszaki adatoknál sem várható nagy meglepetés. A Toyotába 71,4 kWh-s akkucsomag kerül, amivel WLTP mérés szerint 450 kilométeres hatótávot ígér. A Toyota 150 kilowattos gyorstöltési lehetőségével az akku fél óra alatt 80 százalékra tölthető.

A közös alapok miatt a Lexus esetén is hasonló adatok valószínűek. Továbbá az RZ 450e is megkapja az új, Direct4 nevű intelligens összkerékhajtást, melynél különös figyelmet szenteltek a vezethetőségnek. A Lexus a kedvcsináló képek mellé nem közölt pontos megjelenési dátumot, csak annyi derült ki, hogy az újdonság valamikor 2022-ben érkezik.