Méregerős GT500 KR-rel ünnepel a Shelby

2021.12.20. 06:09

1968-ban a Shelby American belelógatta a 428 köbhüvelykes Cobra Jet motort a GT500-as Mustangba, ezt követően Carroll Shelby épp egy megbeszélést tartott Lee Iacoccával, aki megemlítette neki, hogy a Chevrolet az út királyának fogja nevezni új Corvette-jét. A King of the Road elnevezés azonban nagyon tetszett Shelbynek, így felhívta az ügyvédjét, aki kiderítette, hogy még nincs használatban a név, szóval elnevezték az autót GT500 KR-nek.

2022-ben ünnepli a cég fennállásának 60. évfordulóját és erre az alkalomra tökéletes feléleszteni ezt a legendás típusnevet. Az új Shelby GT500 KR csomagból csak 180 darabot kínálnak majd az Egyesült Államokban, további 45 példányt szánnak más piacokra. Ezzel bármelyik 2020-2022-es GT500-as felszerelhető.

5,2 literes, V8-as motorjára 3,8 literes Whipple kompresszor kerül, intercoolerrel és Borla kipufogóval. A motor teljesítménye eléri a 900 lóerőt, de a végleges specifikáció még várat magára, a Shelby szerint keréken 760 lóerős lesz a KR. Állítható felfüggesztéssel és áthangolt MagneRide lengéscsillapítókkal szerelik a GT500 KR-eket, de ezeken kívül is minden futóműelemet a nagyobb teljesítményhez igazítottak. A 20 colos kovácsolt alumínium felniken tapadós sportgumik feszülnek.

Karbonból készül a Mustang sűrűn rácsokkal szaggatott gépházteteje és az első splitter, valamint hátul a diffúzor és a Gurney flap hátsó légterelő is. A fényezés mellé tetszőleges színű dupla versenycsíkok választhatóak. Azon nélkül nem is volna az igazi a 128 ezer dolcsis Shelby GT500-hoz csapható 55 ezer dolláros KR csomag. Az első modellnek a Barrett-Jackson január végi aukcióján keresnek majd gazdát, az innen befolyó összeget pedig a Carroll Shelby Alapítvány és egy cukorbetegséget kutató alap kapja.

Mindent vivő Shelby GT500 vagy sportos GT350R? Ebben a videóban itt baromi sok lőerő van!

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!