Kiderült, hány Corvette veszett oda a tornádóban

2021.12.20. 13:59

Legutóbb megírtuk, hogy az Egyesült Államokban december elején több tornádó is puszított, az egyik meg is rongálta a Kentucky állambeli Bowling Green üzemet, ahol az aktuális Corvette készül.

A forgószél megrongálta az épületet és még tüzet is okozott, így a gyártás természetesen leállt. Idén már nem először áll le a Corvette-ek gyártása, korábban az autóipart sújtó alkatrészhiány miatt kellett szüneteltetni a termelést. A megrendelésekhez képest így eleve lemaradásban lévő típusra a várakozási idő tovább nőhet.

A General Motors vizsgálatai alapján most az is kiderült, hogy hány 2022-es Corvette C8 sérült menthetetlenül. Egyelőre 122 szerencsétlenül járt autónál tartanak, de közölték, hogy ez a szám a későbbi vizsgálatok alapján tovább nőhet. Szomorú sors vár ezekre a sérült, nullkilométeres autókra: bezúzzák őket.

A GM kiemelte, hogy a termelésből kiesett autók újragyártása prioritást élvez majd, hogy a már megrendelt autók mielőbb eljuthassanak az ügyfelekhez. A gyártás a tervek szerint a következő hét folyamán indulhat újra.