Többé nem lehet videojátékozni a Teslákban menet közben

2021.12.24. 13:40

A Tesla eddig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a szórakoztatás modern manapság népszerű formái megjelenhessenek az autóikban. Többek között lehet Netflixet és Hulut nézni, illetve utasként játszani is.

A Teslák játkos funkciója egy ideje menet közben is elérhető, természetesen hivatalosan csak az utasnak, ugyanakkor a rendszer könnyen átverhető: a kijelzőn gyakorlatilag bárki rábökhet, hogy ő egy utas. Akár a sofőr is.

A Passenger Play nevű funkció azonban nem mindenki szerint jó ötlet. Az Amerikai Közúti Kötlekedési Hatóság szerint a funkció létezése is komoly kockázatot rejt. Bár egyértelműen nem biztonságos, az aktív Autopilot mellett alvós sofőrök példáiból kiindulva reális esély van rá, hogy lehet olyan sofőr, aki unalmas perceiben menet közben kezd játszani. De ha nem is feltételezünk, hogy a sofőr játszik, a figyelmét még úgy is komolyan elterelheti egy, a központi kijelzőn futó játék, ha valóban az utas játszik vele.

Eddig se tűnt jó ötletnek a funkció, de a Tesla ezzel nem foglalkozott érdemben. Ez azonban úgy tűnik, hogy most változott: végül a kockázat valóságalapját elismerte a Tesla is, így ígéretet tett, hogy ez a funkció a közeljövőben egy online frissítés keretein belül kikerül az autókból.

Itt épp Karotta játszik egy Tesla kijelzőjén, természetesen álló helyzetben: