A Cybertruck nagy újdonsága: ledönthető hátsó üléssor

2021.12.26. 14:37

Sorra derülnek ki az újabb részletek a Tesla Cybertruckról, persze van is idő ezek csöpögtetésére, amíg csúszik az elektromos pickup gyártásindítása. Legutóbb például az derült ki, hogy képes lesz oldalazni, a csúcsváltozat pedig négy villanymotort kap. Most egy újabb érdekességre világítanak rá a szabadalmi vázlatok: a dönthető hátsó üléssorra.

Na jó, ez így elsőre nem hangzik nagy durranásnak, hiszen néhány full fapad kiskocsi kivételével lényegében minden ferdehátú, hobbiterepjáró, kombi és egyéb karosszériaváltozatú autó rendelkezik ezzel a forradalmi extrával. Még a 60/40 arányú dönthetőség sem mondható rendkívülinek. Pickupokon ellenben nem igazán bevett szokás, hogy ilyen módon lényegében össze lehessen nyitni a platót az utastérrel.

A szabadalmi rajzokat előtúró portálok elsősorban arra világítanak rá, hogy a kempingezéshez, autóban alváshoz jöhet jól a megoldás, hiszen a nagyobb rakományok – ellentétben mondjuk a személyautókkal – úgyis a platón utaznak. Persze, egy kis plusz bővítési lehetőség sosem rossz, így a hosszú rakományok felpakolásánál is hasznát lehet majd venni a funkciónak. Egyébként az első üléshármas középső tagját is hasonlóan le lehet dönteni.

A Cybertruckkal kapcsolatban egyébként úgy tudni, Elon Musk hamarosan újabb részleteket árul el, ehhez a negyedik negyedéves beszámoló kínál remek alkalmat. Talán akkor a gyártás megkezdéséről is hallhatunk valami pontosabbat.