Küszöbön az új Civic Type-R

2021.12.26. 09:42

A Honda már javában reszelgeti a legújabb Civic Type-R-t, a pörgős japán motorok szerelmeseinek pedig nem is kell sokat várniuk a bemutatóra. Legalábbis a prototípus bemutatására, ezt ugyanis január közepére, a Tokiói Autószalonra tervezik.

A hírek szerint tehát nem a végleges, sorozatgyártásra kész változat bemutatásával készülnek egyelőre, ráadásul a friss Type-R-hez egyedi álcát is készítenek. Azt ugyanakkor már joggal remélhetjük, hogy néhány műszaki részletet, egy pár technikai ínyencséget megosztanak a nagyközönséggel.

Álca ide vagy oda, ez lesz az első alkalom, hogy valóban testközelből lehet majd ismerkedni az új Civic Type-R formavilágával. Eddig csupán a Honda által kiadott teaser-fotók, és a szemfüles kémfotósok képei nyújtottak némi támpontot.

Mindenesetre, amíg a bemutatóra várunk, íme három generációnyi Type-R, egyetlen videóban:Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.