Újabb kedvcsinálón a VW ID.Buzz

2021.12.27. 07:46

Idén nyáron már láthattuk kémfotókon a Volkswagen ID.Buzz elektromos retróbuszt, amelyhez nagy reményeket fűznek a németek. Személy-, valamint kisáruszállító kivitele mellett úgy fest, lakóbusz is lesz belőle. A bemutató időpontja közeleg, a németek pedig ezúttal egy újabb kedvcsinálót tettek közzé.

A friss kisvideóban először csak részletek villannak meg, így a lámpák vagy éppen a kilincs, végül aztán teljes egészében is megmutatják a kisbuszt. Igaz, a már jól ismert, enyhén pszichedelikus álcát egyelőre nem rántották le róla. Szövegesen mindössze azt az üzenetet jelenítik meg, hogy az ID.Buzz egy ikon DNS-ét hordozza.

2

Na, meg persze a Coming Soon, vagyis hamarosan érkezik jelmondat olvasható a végén. Ugyan továbbra sem pontosítják, mit takar a hamarosan kitétel, ám egy ideje már tudni, hogy 2022 lesz a premier éve, és még abban az évben gyártásba is viszik. A forgalmazást az európai piacon kezdik meg, a többi kontinensnek picit tovább kell várnia.

4

Az ID.Buzzról annyit mindenesetre már tudni, hogy a VW elektromos autók építésére szolgáló MEB platformjára húzzák fel. Várhatóan egy- és kétmotoros konfigurációban is készül majd, két- és négykerékhajtással, akár 400 lóerős összteljesítménnyel.