ADX: az Acura első elektromos SUV-ja?

2021.12.29. 10:53

A Honda és luxusmárkája, az Acura egyaránt elektromos hobbiterepjárón dolgozik. Míg előbbi gyártó már nyáron megmutatott pár részletet a Prologue néven futó tanulmányról, addig utóbbi esetében csak annyi derült ki, hogy egyszerre érkezik a testvérmodellel, de csak 2024-ben.

Acura-main

Azóta viszont az Acura bejegyeztette az amerikai szabadalmi hivataloknál az ADX nevet, jó eséllyel ezt viseli majd a márka történetének első villany-SUV-ja. Ez egyébként jól beleillik a jelenlegi modellnév-struktúrába, aktuális hobbiterepjáróikat RDX-nek és MDX-nek hívják.

A villany-Acura egy átmeneti időszak képviselője lesz, ugyanis a General Motorsszal való együttműködés jegyében a GM elektromos padlólemezére épül, és az Ultium akkumulátorrendszert használja. A gyártás is a General Motorsnál zajlik a Tennessee állambeli Spring Hillben. Eközben pedig a Honda és az Acura saját elektromos autóalapján is munkálkodik.

Ami az Acurát illeti, nekik egyébként komoly terveik vannak az elektromos autózás terén. 2030-ra szeretnék, ha az eladások ötven százalékát a villanyautók tennék ki, közben pedig nem is igazán gondolkodnak hibridekben, afféle köztes állomásként.