A BMW és a Mercedes nem állít ki a CES-en

2021.12.31. 11:35

Jövő héten, január 5-től 8-ig tartják a CES-t (Consumer Electronic Show), vagyis a világ legjelentősebb szórakoztató elektronikai szakkiállítását Las Vegasban. Az utóbbi években ez már az autóipari szereplők számára is igen fontos rendezvénnyé vált, részben persze azért, mert a járműgyártásban is egyre komolyabb szerepet kapnak a különféle eszközök, kütyük. A koronavírus azonban a CES kiállítóit is elbizonytalanítja.

EINw4h3XsAA-Cx3.jpg large

Ezúttal a Mercedes-Benz és a BMW jelentette be, hogy eredeti terveikkel ellentétben nem lesznek ott fizikailag a kiállításon. Folyamatos emelkedést mutat ugyanis a Covid-esetszám, az omikron variáns terjedése az Egyesült Államokban is gondot okoz. Ezért a fizikai jelenléttől eltekintve csak virtuális szereplőként vesznek részt a CES-en.

Azt egyelőre nem tudni pontosan, a BMW milyen újdonsággal készül az elektronikai kiállításra. A Mercedes viszont várhatóan megmutatja szuperhatékony villanyautóját, az EQXX-et, amely ezer kilométeres hatótávot és forradalmi aerodinamikai csomagot ígér.