Még egy szuperautó jön Gordon Murray cégétől

2022.01.08. 12:10

Gordon Murray szupersportkocsija, a T.50 talán az elmúlt évek legizgalmasabb sportautó-projektje, de a végtermék a maga 2,36 millió fontos árával és a százhuszonöt legyártani tervezett autóval szinte teljesen elérhetetlen.

A magas ár ellenére abból a típusból megélni sem nagyon fog a Gordon Murray Automotive, viszont úgy néz ki, ezt ők is tudják, és készítettek valami mást is, amely talán megoldást jelenthet a problémára. Egyelőre annyi biztos, hogy T.33 lesz ennek a második sportkocsinak a neve, és Supercar GT-nek hívják, ami azt sugallja, hogy kevésbé lesz versenyautó-jellegű, mint a T.50.

t33

A típusról egyelőre csak néhány pletykát hallottunk: olyanokat, hogy hagyományos kétüléses lesz – a T.50-ben hárman férnek el, és a vezető középen ül – valamint hogy egyszerűbb, olcsóbb technikával gyártják majd. A motor állítólag ugyanaz a négyliteres Cosworth V12-es, ami a T.50-ben is dolgozik, de egy kevésbé hegyes változat, amit nem forgatnak 11 500-as percenkénti fordulatszámig.

Mindez azonban nem több pletykánál. Ami biztos, az az, hogy a T.33 január 27-én, brit helyi idő szerint délután 5-kor mutatkozik be, azaz legkésőbb akkor derül ki, hogy mit is takar pontosan az új típusjelzés.