Kínai keverék SUV: Haval Hűvös Kutya

2022.01.10. 06:04

A kínai kopizásokról és a sokszor szörnyetegeket alkotó vegyesvállalatokról már írtunk, de a Haval Cool Dogról, azaz a Hűvös Kutyáról külön is érdemes megemlékezni. Az autót korábban X Dog néven, koncepcióként már bemutatták, sőt meg is járatták néhány forgalmazónál, hogy lássák a visszajelzéseket. Úgy tűnik, a Havalnál a házikedvenceket vették alapul, egy korábbi típusuk neve nagykutyát jelentett.

A formatervét nem egy meglévő  modelltől kölcsönözték, hanem többtől, de ez Haval-sajátosság: az oldalán a Citroën dizájnelemeit lehet beazonosítani, ordít a C5 Aircross-rokonság, de ugyanígy fel lehet rajta fedezni jeepes vonásokat is, sőt a hamarosan bemutatkozó Dacia Bigster is ott bujkál benne. Egyedi megoldás viszont a csomagtérajtó tetején lévő két uszonyba épített féklámpa, ilyet másnál eddig nem láttunk.

Az 1710 kilós autót egy másfél literes, 184 lóerős négyhengeres gyorsítja maximum 175 km/h-ig. A Cool Dog nem kicsi, 4520 mm hosszú, 1875 mm széles és 1745 mm magas, a tengelytávja pedig 2710 mm. A gyártásra érett verziót a Pekingi Autószalonon mutatják majd be, a forgalmazást pedig már 2022 első felében megkezdik.

via carnewschina.com