Kiszabadult a Venom F5 mind az 1817 lóereje

2022.01.11. 11:26

Bár a Hennessey Venom F5 bemutatója már több mint egy éve megvolt, a szupersportkocsi fejlesztése még zajlik. A cél az, hogy stabilan tudja a 300 mérföldet óránként (483 km/h), de ez még nem jött össze. Azt viszont most megmutatták, milyen az F5 üzemmód, amikor a kijön minden teljesítmény a 6,6 literes turbós V8-asból.

Egy videóból az pontosan nem derül ki, hogy most milyen tempónál járnak, bár a leírásban az szerepel, hogy a teszteket már 250 mérföld/óra, azaz 402 km/h feletti stabilitási próbának szánták. Viszont készítettek látványos felvételeket az autó kipufogójáról, amelyből jó hosszú lángok törtek elő a váltások alkalmával. Ez már az F5 üzemmód eredménye, amellyel elérhető az 1817 lóerős csúcsteljesítmény.

A Hennessey Performance célja nyilván az, hogy kihozzák az autóból a lehetséges maximumot, ami a reményeik szerint valahol 500 km/h környékén van, de ennek a tempónak az eléréséhez még rengeteg munkát kell a projektbe ölni. Most az autó aerodinamikai finomítása zajlik, amelynek az a célja, hogy 400 km/h felett is stabil és irányítható maradjon a karosszéria, és ne emelkedjen el a talajtól a csúcssebesség közelében sem.

A teszteket egyébként a Johnny Bohmer Proving Grounds aszfaltján végzik: ez a bő öt kilométeres egyenes korábban a NASA kifutópályája volt, most pedig nagy sebességű tesztpálya, ahol bőven van hely kipróbálni a Venom F5 képességeit.