Újra készült egy Ralliart Mitsubishi

2022.01.12. 06:04

A Ralliart felirat egykor a legeredményesebb Mitsubishi versenyautókat díszítette. Ám amióta a gyári sportrészleget 2010-ben bezárták, csak elvétve bukkant fel a felirat, akkor is meglehetősen méltatlan módon.

Arról, hogy újra használnák az egykori sportrészleg nevét, már tavaly hallhattunk, aztán Thaiföldön be is mutattak néhány, így matricázott L200 és Pajero Sport változatot. Most azonban Japánban is bemutatnak egy Ralliart Mitsubishit, amely az Outlander legújabb, már Nissan alapú generációjából született.

A Tokio Auto Salon-ra szánt autó elég látványos: terveztek hozzá masszív sárvédő-szélesítéseket, egy új, méhsejt-mintás, de a minta felett üvegezést viselő hűtőmaszkot, valamint szokatlan formájú lökhárítókat és 22-es felniket.

Hogy mi van a feltűnő külső alatt, azt egyelőre nem tudni, de feltűnő, hogy a Vision Ralliart Concepten nem csak a hűtőmaszk zárt, de kipufogónak sincs rajta nyoma. Az sem lehetetlen, hogy elektromos hajtást építenek bele.

A tanulmány mellett egyébként kiállítanak egy szériamodellt is, Outlander Ralliart Style néven. Ez viszont szinte csak néhány matricában és piros dekorációban tér el az Outlander átlagos változataitól, mechanikai módosításokat nem tartalmaz.

A Ralliart tanulmány ugyanakkor egy halvány utalás arra, hogy a Mitsubishi később talán ismét megpróbálhatja komolyabb jelentéssel felruházni az egykori sportrészleg mára teljesen kiüresedett nevét.