Elfogyott az összes polgári Bugatti

2022.01.15. 17:40

Az összes luxusautó-márkának jól ment tavaly, a Lamborghini csúcsot döntött, a Rolls-Royce a koronavírusnak köszönhetően szintén rekordévet zárt - állításuk szerint a pandémia ráébresztette az embereket arra, hogy egyszer élnek, így inkább nem spórolnak semmin - , de mostanra az utolsó negyven Bugatti Chironnak is sikerült gazdát keríteni. Ez persze nem azt jelenti, hogy üresen tátong a molsheimi gyár.

898829

A Bugatti hivatalos beszámolója szerint 2021-ben "150 ügyfél szabott személyre és rendelt hipersportautót a márkától", 37 százalékuk visszatérő vevő, a többiek azonban most vásároltak először Bugattit. Nem mellesleg - a Rolls-Royce-hoz hasonlóan - a francia gyártónak is a tavalyi volt a 112 éves történetének legjobb éve.

A Chironon kívül a Divo típusból is elkészültek az utolsó darabok, ahogy az egy darab La Voiture Noire is, emellett a 40 darab Bolide is le lett foglalva - alig két hónappal az augusztusi bemutató után. 2022-ben minimum 80 autót, Chiron Super Sportokat és Centodieciket készülnek leszállítani, ezzel párhuzamosan pedig a márka új korszakát is meg kell alapozni: immár a horvát, elektromos sportautókat gyártó Rimac-cal közös jövőt. "Továbbra is támogatjuk a belső égésű motorokat, van helyük a Bugatti jövőjében." - Mate Rimac.