Az idén is készül egyedi csoda-Rolls-Royce

2022.01.17. 11:21

Az egyedi autó attól egyedi, hogy nem készül belőle több, de ez nem jelenti, hogy valami hasonlót ne építhetne a brit luxusautó-gyártó.

A legújabb hírek szerint a Boat Tail kabrió második inkarnációja az idén készül el, és meg is mutatják a közönségnek a Concours d'Elegance Villla d'Este nevű rendezvényen Olaszországban, mielőtt a megrendelője használatba venné.

Valószínűleg műszakilag hasonló autóról van szó, mint a klasszikus motorcsónakok mintájára fával borított farú, metálkék luxuskabrió, ám egy részletmegoldásaiban és színeiben eltérő járműről, amely saját gazdája ízlésvilágát tükrözi majd.

Valószínű, hogy az ikerturbós, 6,75 literes V12-es motor is változatlan formában kerül az autóba, az viszont már egyáltalán nem biztos, hogy a karosszériaelemek formáján nem változtatnak az első Boat Tail-hez képest.

Ami egészen biztos, az az, hogy a közönség május 20. és 22. között megcsodálhatja az egyedi sorozat második tagját, amelyért valószínűleg nem kértek kevesebbet, mint az első példány 8,7 milliárd forintnak megfelelő ára. Úgy tudjuk, összesen három ilyen autó elkészítése szerepel a Rolls-Royce terveiben, és mindhármat a megrendelővel szoros együttműködésben alakítják ki.