Parkoló Parádé június 19-én: Csillogó veteránok

Érdekel

Jetour T-X: szupermenő terepjáró, Kínából

2022.01.19. 06:04

Ezúttal az egyik nagy állami autógyár, a Chery mutatott valamit, ami formatervében egyértelműen a világszínvonalat hozza. A Jetour T-X egyelőre tanulmány, de a formavilága ugyanazt a neo-terepjáró hullámot képviseli, mint a Land Rover Defender, vagy a Ford Bronco.

A kifejezetten kellemes arányú, egységes stílusú gép ennek megfelelően olyan termékhez is vezethet, amely akár Kínán kívül is könnyen népszerűvé válhat. Ráadásul ami a lemezek alatt lakik, az is egész korszerűnek tűnik: a Kunpeng nevű platformra épül a tanulmány, és állítólag olyan konnektoros hibrid hajtást építettek bele, amely átlagosan nem fogyaszt többet egy liternél száz kilométeren. A csomag része emellett az adaptív futómű és egy komoly, összkerék-hajtás is.

A Jetour egyébként a Chery egy almárkája, amely ugyan csak 2018 óta létezik, viszont már most 150 ezer autót ad el éves szinten. Arról egyelőre ugyan nem beszéltek, hogy a T-X-et ebben a formában gyártásba küldenék, viszont az innentől egyértelmű, hogy ha valami, hát már nem egy erős formaterv hiányzik a világszínvonalú termékekhez.