Parkoló Parádé június 19-én: Csillogó veteránok

Érdekel

Újra kapható lesz a VW kis villanyautója

2022.01.20. 06:03

Az e-Up-nak bevallottan csak átmeneti szerepet szántak a Volkswagen kínálatában, mint a legtöbb, benzinesből átalakított elektromos típusnak. Ennek megfelelően 2020-ban el is tűnt a kínálatból, akkor úgy nézett ki, hogy végleg.  Ám úgy tűnik, a látszattal ellentétben az akkumulátoros kisautó pályafutása még nem ért véget.

A legújabb hírek szerint, mivel ennek egyelőre nincsen ár- és méretbeli megfelelője a kínálatban, az e-Up gyártását folytatják. A VW egy sajtóközleményben csak ennyit jelzett, azt már a Nextmove nevű autókölcsönző szivárogtatta ki, hogy az új változat Style Plus felszereltséggel, és 26 500 eurós (9,4 millió forintos) áron tér vissza. Ennek a változatnak 250 km körüli lesz a hatótávja.

Úgy néz ki, az e-Up addig marad a kínálat része, ameddig nem érkezik meg az utód, a tavaly szeptemberben bemutatott ID.Life tanulmány szériaváltozata. Így a VW kínálhat valamit a Renault Zoe és a Dacia Spring ellenfeleként. Azt egyelőre nem tudni, hogy a tavalyi eset után felkészítették-e a gyártórendszert nagyobb mennyiségű autó előállítására, de mivel a német villanyautó-vásárlási támogatással 18 ezer euró alatt meg lehet majd vásárolni az e-Up-ot, jelentős keresletre lehet számítani.