Egy legenda utánérzése nyitja az idei Monte-Carlo-ralit

2022.01.21. 08:48

Az idén 39 éve, hogy Walter Röhrl egy Lancia 037-essel győzött a szezonnyitó Monte-Carlo-ralin. Ez volt az utolsó alkalom, hogy valaki kétkerék-hajtással győzött, és ennek ürügyén az idén a 037-es modern utánzatával nyitják meg az eseményt.

A Kimera nevű kis olasz cég persze nem intézhette volna el, hogy ekkora reklámot kapjon Evo37 jelzésű autójuk: a kis szériás gépet a Pirelli juttatta az előfutó kiváltságos szerepéhez. Ahogy az autón felbukkanó 150-es számból látszik, ezzel is a Pirelli 150. születésnapját ünneplik, és igazán a Pirelli motorsport-igazgatója, Mario Isola élvezi majd a bulit, hiszen ő csapathat közönség előtt az Evo37-essel.

A 037-es korszerű műszaki megoldásokkal felfrissített változata ugyan az eredeti Lancia technikán alapszik – a motorja is ugyanolyan 2,1 literes, turbós négyhengeres – de szinte minden tekintetben túlszárnyalja Röhrl egykori versenygépét is. A teljesítménye 505 lóerő – ez közel a duplája a régi versenyautóénak – és 3 másodperc alatt gyorsulhat százra. Ugyanakkor igazi ritkaság lesz: összesen 37 példány készül, képtelen, 480 ezer eurós áron.