Parkoló Parádé június 19-én: Csillogó veteránok

Érdekel

Végre egy Turbo diéta, ami nem kamu

2022.01.24. 13:52

2,1 másodperc alatt gyorsul 60 mérföld/órás sebességre a Porsche 911 Turbo S Lightweight - tehét könnyített - csomagos változata, amivel az amerikai Car and Driver magazin mérése szerint gyorsabb, mint a Koenigsegg Regera RS, a Ferrari LaFerrari Aperta és a Pagani Zonda R. Hasonló ugrásra csak az elektromos hajtású Tesla Model S Plaid képes.

3745 köbcentis, biturbó hathengeres bokszermotorja a Turbo S-ben 650 lóerős és 800 Nm nyomatéka van. Európában a 0-100-as gyorsulásra 2,8 másodpercet ad meg a katalógus, az amerikai 0-60-at (97 km/óra) pedig 2,6 másodperc alatt zavarja le, de már ennél is tizedekkel jobb értékeket hoz.

Álló helyzetből 30 mérföld/órás sebességig viszont nincs gyorsabb, mint a könnyített Turbo S, ezt 0,8 másodperc alatt megcsinálja, ami nagyjából annyi, mint egy ütem az emberi szívnek. A 911 Turbo S Lightweight bizonyítja, hogy a belső égésű motorral szerelt autókban is bőven van még kakaó, nem csak a hangtalan villanyautók lehetnek pokoli gyorsak.

Több mint 10 ezer dollárnyi összegért rendelhető a Turbo S-hez a Lightweight diéta, mely könnyebb üvegeket, kevesebb hangszigetelést, karbon kagylóüléseket tartalmaz, a hátsó üléseket pedig kidobják a 911-esből, így az autó 36 kg-mal lesz könnyebb.

Amerikában közel 210 ezer dollártól (több mint 66 millió forint) indul a Porsche 911 Turbo S, ehhez jön még a bő 10 ezer dolláros csomag, és a többi extra. De még így is bomba üzlet, hiszen a Teslával ellentétben a 911-es akármennyiszer tudta ezt a gyorsulást, a legközelebbi hasonló tudású gép pedig a Ferrari SF90 625 ezer dollárért.

Gyors Porschékat néznél? Akkor erre kattints tovább!

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!