Családi biznisz volt a katalizátorlopás

2022.01.25. 10:38

Igazi családi vállalkozásként lopkodta a katalizátorokat egy 30 éves férfi, 22 éves testvérével, valamint 33 éves unokatestvérükkel együtt. Kunszentmiklóson még 2020 februárjában és márciusában érkeztek egymás után a bejelentések a rendőrségre, melyek szerint a helyiek reggel, autójukat indítva arra lettek figyelmesek, hogy zajosabb az alapjárat a megszokottnál.

page 697

Amikor jobban szemügyre vették az autókat, kiderült, hogy a katalizátort ellopták alóluk. Az elkövetési módok hasonlósága miatt a nyomozók úgy vélték, ugyanazon személyekhez köthetők a bűncselekmények, ez a sejtés később be is igazolódott. Az adatgyűjtés és tanúk meghallgatása után a szálak elvezettek a testvérpárig, valamint az unokatestvérig. A tatárszentgyörgyi trió tagjait gyanúsítottként hallgatták ki. Vallomásokban elmondták, hogy ketten az alkatrészek leszerelésével foglalatoskodtak, míg harmadik társuk a kocsiban figyelt.

A kunszentmiklósi nyomozók a napokban befejezték az ügy vizsgálatát, az iratokat vádemelési javaslattal küldték tovább az illetékes ügyészségnek.

Forrás: police.hu