Két Renault-alapú Mitsubishi készül Európának

2022.01.28. 17:07

2020-ban még arról szóltak a hírek, hogy a gyenge kereslet miatt a Mitsubishi kivonulhat az európai piacról, de tavaly újragondolták a márka jövőjét, nem engedik el a kontinenst: arról érkezett hír, hogy az ASX-ből készítenek egy új generációt Európának, ami azonban nem saját fejlesztés lesz, ehelyett a Renault Captur műszaki alapjaira épül majd.

Mitsubishi ASX 2021 teaser web

Az új ASX-et a spanyolországi Valladolid üzemben fogja gyártani a Renault, hibrid és plug-in hibrid változatokban lehet majd kapni, előreláthatólag 2023 tavaszától. A Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség egyik ülésén, a 23 milliárd eurós villanyautós befektetési megbeszélés alkalmával azonban egy másik, Renault alapú modellt is emlegetett a Mitsubishi vezérigazgatója, Takao Kato, ám részleteket nem árultak el róla, csak annyit tudni, hogy 2023 végén mutatkozhat be. "Ahhoz, hogy túléljünk Európában, mindenképpen szükségünk lenne egy villanyautó platformra, tehát nagyon erős egy tisztán elektromos modell lehetősége." - nyilatkozta Kato.

A márka európai kínálata meglehetősen szűk, jelenleg a kompakt és korosodó Space Staron kívül csak SUV-ket és az L200 pickupot árulják, de az Amerikában nemrég bemutatott új Outlandert sem valószínű, hogy elhozzák a kontinensre.  Az eladásaik tavaly 32 százalékkal csökkentek, így mindenképpen szükségük lesz az új ASX-re és a meg nem nevezett típusra. Az SUV-szegmens nagyon erős és a Captur is jól fogy, így valószínűleg az átöltöztetett francia technikát is elfogadják majd a vásárlók.