2022.01.29. 13:13

Üdítő egy ennyire hagyományos modellt látni az elektromos szabadidő-autók tengerében, mint a 8-as BMW, melyhez nincs elektromos, sem konnektorról tölthető hibrid hajtás, csak a hat- és nyolchengeres turbómotorok, valamint a hedonistán nyúlánk és lapos elrendezés kettő- és négyajtós kupé (Gran Coupé), valamint kabrió formában.

333 lóerős és 500 Nm nyomatékú a 840i, mely rendelhető tisztán hátsókerék-hajtással, a 840d xDrive 3,0 literes, sorhatos dízele 340 lóerőt és 700 Nm nyomatékot tud. Az M850i 4,4 literes, biturbó V8-asa pedig 530 lóerős és 750 Nm nyomatéka van, amivel még a Gran Coupé is 3,9 másodperc alatt gyorsul 100-ra.

Utasterében Merino bőrkárpit, M-es kormány és multifunkciós ülések vannak, az iDrive érintőkijelzője pedig 10,25-ről 12,3 colosra nőtt. A kupé, a kabrió és a Gran Coupé is felszerelhető tengernyi vezetéstámogató asszisztenssel az adaptív tempomattól a holttérfigyelőn át a táblafelismerő rendszerig, de van még 3D nézetes 360 fokos kamera és parkolóasszisztens is.

M Sport csomaggal nézett ki igazán jól eddig is a 8-as, ezért mostantól kizárólag így lehet majd kapni, ami magával hozza az alapáras 19 colos felniket és a bikább fékeket is. A sport differenciálmű viszont csak a V8 modellekhez jár (a sorhatosokhoz bepipálandó opciós tétel), ahogyan az M8-as tükörházait is csak az M850-esek kapják. Új rajzolatú felniket és megvilágított, dupla lamellás hűtőmaszkot kapott a 8-as BMW.

Olyan színek jelennek meg a 8-ason, mint a Skyscraper Grey metál, a San Remo Green metál, a Portimao Blue metál és BMW Individual Frozen Tanzanite Blue nevű matt kék. Talán az egyik legkedvesebb extra a BMW Motorsport retró emblémája klasszikus trikolórral.

Hamarosan a 8-asból különleges limitált széria is készül, mely valójában az első megvásárolható Art Car lesz. Cicciolina egykori férje, az amerikai művész, Jeff Koons 8-asai színes bőrrel varrott belteret és tizenegy színből álló, többrétegű fényezést kapnak.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!