Képeken a Nissan Micra elektromos utódja

2022.01.30. 15:11

A napokban jelentették be a Nissan Micra utódját, amit a Nissan dizájnol, de a műszaki tervezést és gyártást a Renault végzi, sőt, a Renualt 5 műszaki alapjaira fog épülni. Ez a második olyan, a közelmúltban bejelentett japán modell, ami a lemezek alatt francia lesz: a másik a szintén a héten bejelentett Mitsubishi ASX lesz, amit a Capturre építenek majd.

A Micra-utódot Franciaországban, a Douaiban található ElectriCity üzemekben gyártják majd, de a képek alapján nem sokat változtatnak majd a Renault 5-öshöz képest, hisz az túl nagy költséget jelentene. Ehelyett az olcsóbban átalakítható részletekben különbözik majd a kis Nissan, a legmarkánsabb jegyeket a kerek első és hátsó fényszórók jelentik majd. A márkacsoport konferenciáján is előkerült az autó, a videó 35. perce után mutatnak róla pár képkockát.

A Renault vezérigazgatója, Luca de Me szerint az új elektromos platform, a CMF-BEV, 50 kWh-s, körülbelül 400 km-es hatótávú akkumulátorokat lesz képes befogadni, a gyártási költsége pedig 33 százalékkal lesz alacsonyabb a Renault jelenlegi kisautói, például a Zoe platformjáénál. A Nissan szerint ezzel már a hagyományos hajtású autók árában tudják majd forgalmazni a Micrát. A gyártás eredetileg jövőre kezdődött volna, de úgy hallani, egy évvel eltolták a céldátumot.