2,5 óra töltéssel szelte át Amerikát a Porsche Taycan

2022.02.02. 16:39

Általában a New Yorkból Los Angelesbe tartó rekordok az illegalitás sűrű mocsarában születnek meg, hiszen az Ágyúgolyó futam nem egyszerűen csak egy film, hanem egy jelenség is. Nagy tankkal szerelt erős autókkal nekiindulni Amerika egyik végéből a másikba, miközben a lehető leggyorsabban hajtanak, a legkevesebb tankolással és a rendőrök radarjai alatt. Na, a Porsche Taycan New Yorkból Los Angelesbe tartó útja egészen más miatt rekord.

Ehhez a művelethez a Porsche Taycan hátsókerekes alapváltozatát használták, amit a nagyobbik, 93,4 kW-os akkumulátorral szereltek, ezzel a WLTP-norma szerint több mint 480 kilométert képes megtenni. 6-ról 82 százalékra 22 perc alatt töltődött fel a Taycan.

Wayne Gerdes a 4563 kilométeres út alatt mindössze 2 óra 26 perc 48 másodpercet töltött azzal, hogy a Porsche Taycant töltse. Gerdes nem kicsivel döntötte meg a korábbi Guinness rekordot, ami 7 óra 10 perc és 1 másodperc volt. Sokat segített ebben, hogy mostanra egyre sűrűsödtek a villanyautós töltőpontok Amerikában is, így a Plug Share és az Electrify America alkalmazás segítségével könnyebb volt megtervezni az utat.

Gerdesnek igazolnia kellett a rekordot, ezért minden töltést és az utat is jegyeznie kellett, valamint független tanúkkal igazolni, minden megtett mérföldet lefilmeztek és GPS-szel követtek.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!