Furgonos ámokfutással és verekedő idiótákkal tért vissza a civil pofátlanítás

2022.02.05. 11:51

A rendőrség igen tanulságos, de sajnos még mindig nem elég elrettentő erejű sorozata a Pofátlan(tan)ítás, amelynek mintájára egy ideje már működik a lakossági változat, a Civil Pofátlan(tan)ítás is. Most a kilencedik összeállítás érkezett meg, a helyzet pedig igen siralmas. Itt ugyanis nem véletlen sebességtúllépésekről vagy benézett kereszteződésekről van szó, hanem szánt szándékkal elkövetett, gyakran durva és veszélyes szabálysértésekről.

A friss gyűjtésből - sajnos - nagyon nehéz lenne kiemelni a legsötétebb autós díjának nyertesét, a videó elején bemutatott zebrás előzés elkövetője csak lelkes amatőr az igazi nagyágyúkhoz képest, pedig aztán ő is úgy használta a szembejövő sávot, mintha az természetes lenne. És hogy a szabálytalanság szabálytalanságot szül, arra kiváló példa a belső sávban kamion előző, de leginkább mellette haladó másik kamion. A kiélezett küzdelem eredményeként egy türelmetlen személyautós jobbról húz el, majd vág belülre.

Van itt még záróvonalon előzés és megfordulás, de a leghajmeresztőbbnek talán az 1:32 környékén látható stoptáblán való átszáguldás, valamint a verekedő autósokat bemutató zárójelenet mondható. Előbbi esetben puszta szerencse, hogy a platós kisteher jobbra kanyarodott, nem pedig egyenesen akart továbbhaladni. És akkor a kilométereket végigtolató nissanost még nem is említettük.

Forrás: baleset-megelozes.hu