7 kilométert vezetett forgalommal szemben egy kamionos az M0-n

2022.02.08. 07:41

Újabb megmagyarázhatatlan jelenetsort rögzített a Magyar Közút egyik kamerája. Egy kamionos pénteken hajnalban fordult ki szabálytalanul az alacskai pihenőhelyről, majd 7 kilométert haladt forgalommal szemben az M0-s autóút Alacska és Gyál közötti szakaszán. Az M0-M5 csomópontjánál aztán indexelve ráfordult az M5-ös autópályára.

Mindezt ráadásul a belső sávban tette. Szerencsére balesetet nem okozott, de ez a többi közlekedőnek is köszönhető, akik időben lehúzódtak előle. Többen is villogtak rá, de ez nem igazán érdekelte, ugyanúgy folytatta az útját. A rendőrség azonnal nyomozást indított a szabálytalanul és veszélyesen közlekedő sofőrrel szemben.

Hasonló eset sajnos több alkalommal is történt már, igaz, olykor előszeretettel veszik elő az érintett sofőr rutintalanságát, vagy mutogatnak a korára, hogy már nem kellene vezetnie. Ezúttal azonban nehéz lenne ilyen tényezőt megjelölni, a megdöbbentő az egészben, hogy ezt egy hivatásos sofőr adta elő, akinek azért vélhetően a kisujjában van az autópályás közlekedés.

Forrás: Magyar Közút