Újabb autós üldözés: jogsi nélkül száguldozott egy audis Csepelen

2022.02.08. 13:16

A debreceni és rákosmentei eset után újabb autós üldözés borzolta a kedélyeket, ezúttal Csepelen. Ma reggel fél nyolc körül a XXI. kerületi járőrök autóját meglátva kezdett száguldásba egy Audi sofőrje, aki menekülése során a többi közlekedőt is veszélyeztette.

A rendőrök megkülönböztető jelzést kapcsolva eredtek a nyomába, és hangosbeszélőn keresztül is többször felszólították, hogy álljon meg, mindhiába. Végül az Ölyv utcában sikerült kikényszeríteni a megállást, szerencsére még azelőtt, hogy balesetet okozott volna. Közben több környékbeli is azt hitte, filmforgatás zajlik éppen, pedig nagyon is valóságos volt a hajsza.

Kiderült, hogy az Audi 25 éves sofőrjétől korábban már többször is bevonták a jogosítványt – most sem volt vezetői engedélye. A kocsiban ráadásul kábítószergyanús anyagot is találtak, azt szakértői vizsgálatnak vetik majd alá. A járművezetőt és utasát egyaránt előállították, előbbit őrizetbe is vették. A kábítószergyanús anyagok és a menekülés közben elkövetett jogsértések miatt külön eljárás indul.

Forrás: police.hu