Végtelenül elegáns az orchideához szóló Rolls-Royce

2022.02.09. 06:04

Van a Rolls-Royce Phantomnál sokkal okosabb és jobban vezethető luxuslimuzin is, de ennél nemesebb egész biztosan nem akad. Az pedig mindig üdítő látvány, amikor valaki rájön, hogy nem csak visszafogott feketében mutat jól, hanem az egyediség és a színek ízlésesen keverednek, mint ebben az orchidea virág tematikájú Phantomban.

Két évvel ezelőtt kezdődött a munka, amikor a szingapúri kereskedő megrendelte az autót, melyet az ázsiai kultúrában és a művészetben is előszeretettel használt orchidea virág díszít, mely a kitartást, a szépséget és az erőt jeleníti meg, mert nem csak elegáns és kecses, hanem strapabíró is.

Helen Amy Murray, a díjnyertes művésznő és hatfős csapata 200 órát töltött azzal, hogy megalkossa a műszerfal dekorbetétjének mintázatát, melyen különféle orchideák jelennek meg. Először kézzel készített vázlatot, majd digitalizálta és végül selyemszalagra készített háromdimenziós textilnyomatot. A virágminta nem csak a galériának nevezett üveg mögötti részen jelenik meg, hanem a küszöbdíszeken és a lehajtható hátsó asztalkán is.

Visszafogott és megnyugtató színvilágú az egész utastér, melyhez elegáns és természetes árnyalatú színeket választottak. Ezért Grace White, Havanna és a Smoke Grey színű bőrkárpit került a hosszú tengelytávú Phantomba, sötét oliva varrással. Fényezése első ránézésre fehér, azonban üvegszemcséket és egy egészen kicsi ibolya színt adtak hozzá, hogy gyöngyház hatású legyen. A fényviszonyok függvényében pedig mindig más árnyalatot vesz fel a karosszériája.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!