Saját autószabászatot alapít a Lotus

2022.02.09. 10:46

Elég lassan esett le az autógyáraknak, hogy az egyediség mekkora értékké vált a tömegtermelés világában, de úgy néz ki, egyre gyorsabban terjed az új üzleti modell. A Ferrari, a Rolls-Royce, a Jaguar-Land Rover és az Aston Martin után a Lotus is megalakította saját kívánságteljesítő cégét.

lotuslap

A Lotus Advanced Performance – röviden LAP, ami angolul egyébként versenykört is jelent – a téma specialistájára bízták: Simon Lane korábban az Aston Martin Q részlegét vezette, ahol szintén egyedi járművek fejlesztésével foglalkoznak.

Azt egyelőre nehéz megmondani, hogy a LAP megoldásai mennyire lesznek drágák és egyediek, teljesítenek-e új műszaki megoldásokat igénylő kívánságokat, vagy csak egyedi formatervek készülnek majd itt. A részleg alapítása kapcsán közzétett képen mindenesetre valami egészen meglepő látható: ránézésre olyan, mint egy 70-es évek végi F1-es versenyautó, elképesztő méretű hátsó szárnnyal, és a szokásosnál sokkal szélesebb bukókerettel, ami legalább kétszemélyes kialakításra utal.

Az viszont már most sem titok, hogy a LAP feladata lesz az Emira GT4 gyári versenygép vásárlói számára valamiféle gyári programot szervezni, ami egy másik bevált módszer a jómódú autórajongók jövedelmező kényeztetésére.