Autós üldözés Debrecennél: majdnem rendőrt gázolt az ámokfutó

2022.02.10. 18:08

Kis túlzással már nem telik el hét autós üldözés nélkül idehaza, ezúttal Debrecen környékén próbált meglógni a rendőrök elől egy ámokfutó. Kedden hajnalban a hajdúsági megyeszékhelyen akartak intézkedni az egyenruhások egy Opel Astra sofőrjével szemben, akiről kiderült, nem rendelkezik érvényes jogosítvánnyal. A férfi azonban a 4-es főúton, Püspökladány irányába menekült.

Több rendőrautó is követni kezdte, de hiába szólították fel megállásra, ennek továbbra sem tett eleget. Végül a Nádudvar-Hajdúszoboszló-Hajdúszovát útvonalon visszaérkezett Debrecenbe, a rendőrök egy földúton tévesztették szem elől. Rövid időn belül a készenlétiek találtak rá, az Opel éppen állt, de motorja járt. Mikor ismét megpróbálták intézkedés alá vonni, újra elmenekült.

A négysávos 47-es főúton úgy próbálták megállítani, hogy a belső sávban egy rendőrautó keresztbe állt, míg a külsőben egy rendőr az úttest szélén állva, lámpájával körözve jelzett neki. Az astrás ámokfutó azonban ezt észlelve sem lassított a 120-140 km/h-s tempójáról, helyette a rendőr irányába kormányzott, az egyenruhás csak az autó elől elugorva tudta elkerülni, hogy elgázolják.

Screenshot 2022-02-10 at 18.28.52.png

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és folytatólagosan elkövetett közúti veszélyeztetés bűntette miatt rendelte el a férfi őrizetét. Gyanúsítottként hallgatták ki, és indítványozták a letartóztatását.

Forrás: ugyeszseg.hu